НАЙ-БОГАТАТА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ С НОВ ЦЕНЕН ИМОТ

Лидерът на ВМРО Кр. Каракачанов стана съсобственик на ресторант “Моменти” в Благоевград Интересите на централата на червено-черните на “Пиротска” 5 в София към Пиринско са явни, Македонският научен институт притеснен, че с новата си фондация им подписват “смъртната присъда”

 

Лидерът на ВМРО-БНД Красимир Дончев Каракачанов е новият съсобственик на благоевградския ресторант “Моменти” под сградата на Американския университет. Неговата фирма “Анкор-М” ЕООД е съдружник в регистрираното в Благоевградски окръжен съд “Моменти” ООД заедно с “Чайнабул” ООД, представлявано от управителя на ресторанта Кирил Георгиев Манов, “Фининвест къмпани” ООД, с представител Стефан Гецов и Анка Димитрова. В съдебната регистрация за седалище на “Моменти” ООД е посочен апартамент в жк “Еленово”, бл. 10, вх. А. Самата фирма “Анкор-М” е регистрирана в централата на ВМРО-БНД на “Пиротска” 5 - София, което означава, че на практика съсобственик на “Моменти” е известната като най-богатата партия в България - ВМРО.
Това е поредната база на червено-черните войводи в Пиринско, които в края на миналата година учредиха фондация ВМРО, прехвърляйки върху нея от сдружение ВМРО собствеността на 9 имота, 6 от които са в Пиринско. Както писахме, фондацията получи къщата до ГУМ в центъра на Благоевград, която се ползва от местните войводи за централа на партията /130 кв. м площ/, партерно помещение на блок в Разлог /76 кв. м/, имот в Петрич /300 кв. м/, имот от 5755 кв. м в Банско, почивен дом върху площ 3000 кв. м в местността Елиови мостове над Банско и имот от 401 кв. м в центъра на Гоце Делчев заедно с 1/2 от намиращата се там двуетажна къща.
Председател на УС на фондацията е Кр. Каракачанов, а в него има 3-ма представители на Пиринския край: Райна Дрангова, която купи за сметка на ВМРО къщата до ГУМ в Благоевград, Борис Ячев от Петрич и благоевградският офталмолог д-р Йордан Тумбев.
11 са дружествата с участието на Каракачанов, които програма APIS вади при вкарване на името му и това на ВМРО в търсачката. Първото е регистрирано през 1996 като “Балкански приватизационен фонд “Мизия-Тракия-Македония” АД, в който Каракачанов е в надзорния съвет заедно с ексдепутата от 37 НС Анатоли Величков и още 5-има войводи. 2 г. по-късно фондът бе преименуван в “МТМ холдинг”. Следват “Балкан Травъл” ЕООД, “Вардар-М” ООД, “Македония прес” ЕООД, “Пелагония-М” ООД, “Лактис-Бяла” ЕАД, “Нов златоградски вестник” ООД и др. Според лидера на ВМРО-БДД в Благоевград проф. Атанас Попов с всички тези фирми и метаморфозата на ВМРО-БНД в сдружение ВМРО, а сега фондация ВМРО, Каракачанов цели да парира съдебната система при евентуално нейно решение за изземане имуществото на ВМРО, чието право на собственост от години се оспорва. Освен Попов от...