Органъ на МПО Любенъ Димитровъ отъ Торонто Канада

Божидар Димитров: Пакистанските "келеши" при македонските "келеши"

Източник: Агенция "Фокус"

На пресконференция в Скопие местният Институт за стратегически проучвания съобщи, че утре в Скопие пристига принца на племето хунзи, живеещо в Пакистан Газанфар Али Кан. Според някои скопски учени хунзите били потомци на заселили се в този район войници на Александър Македонски. Версията, очевидно е приета от Скопския елит, защото принц Газанфар ще бъде приет и от премиера Груевски, архиепископ Стефан и от кмета на Скопие Трифон Костовски.
Това каза пред Агенция Фокус проф. Божидар Димитров, помолен за коментар на новината, че днес делегация от племето хунзи, членовете на което се смятат за македонци потомци на Александър Македонски, утре пристига на посещение в Македония. Пакистанската делегация ще бъде приета от премиера Никола Груевски, главата на Македонската православна църква архиепископ Стефан и от кмета на Скопие Трифун Костовски.
Проф. Димитров съобщава за "една малка подробност племето хунзи в Пакистан се нарича и келеши. "Оттам думата е минала в турския език, а от него и в българския. Значението и е същото, което е и днес изпаднал, за нищо не ставащ човек. В Пакистан думата не е обидна и означава просто принадлежност към една от най-долните касти на обществото. Т.нар. македонци лека-полека стават една от презряните касти в Европа. Отхвърлиха ги от НАТО, отхвърлят ги и от Европейския съюз. А с изборите си ужасиха целия демократичен свят. Така че нещо нормално е келешите от Пакистан да се сдружават с келешите в Скопие. Щом ги влече хората, какво да направим?", каза проф. Димитров.
Според него - едно нещо е хубаво. "Ако се изчерпи политическият модел в Скопие, както у нас в 2001 г. могат да се обявят за монархия и да повикат принц Газанфар да ги управлява. Така, както ние повикахме в 2001 г. Симеон Сакскобургготски. Лошото е, че в Македония няма гори за да му се даде някой и друг декар.
Но има три езера могат да му дадат да речем Преспанското. Ние от своя страна, за да установим добри отношения с новата монархия можем да му подарим една от двете френски корвети, за да плава с нея по езерото и плаши гърците, които са на южния му бряг. И български паспорт можем да му дадем. Щото може и да се отчае и да реши да абдикира по някое време. Няма да го връщаме в Азия, я!", коментира Божидар Димитров.