Органъ на МПО Любенъ Димитровъ отъ Торонто Канада

Месечно издание - Monthley publication

  Брой 81 - 2010 г.  

Issue 81- Year 2010

 

Този брой на Македонска Трибуна е посветенъ на Гнъ. Иванъ Михайловъ, последниятъ лидеръ на ВМРО,
и Гнъ. Асѣнъ Аврамовъ последниятъ сѣкретаръ на ВМРО

Тукъ на тази снимка сѫ Гнъ. И. Михайловъ и Гнъ. Асѣнъ Аврамовъ, съ семейство Младенови. Снимката е правена въ градъ Фюжи Италия презъ Августъ 1967г.

Много години минаха отъ смъртта на Гнъ. Иванъ Михайловъ, и отъ смъртта на Гнъ. Асѣнъ Аврамовъ. Днесь тѣ и двамата сѫ обектъ на обиди, отъ сърбо-македонцитѣ на сърбина Стоянъ Новаковикъ. Въ българската история, още нѣма мѣсто да тѣзи български революционери. Тѣ, предотвратиха гражданската война, въ България и Вардарска Македония, следъ втората свѣтовна война, когато Америка си бе замислила да прави гражданска война въ България и Македония, така както Русия си прави гражданска война въ Гърция. Гнъ. Михайловъ и Гнъ. Аврамовъ не позволиха на никого, да правятъ отъ насъ българитѣ пушечно мѣсо!
Българскитѣ историци още няматъ смѣлостта, да напишатъ няколко реда за онова, което е ставало по онова врѣме! Българската история, въ поробена отъ сърбитѣ Вардарска Македония, ще има доста да пише, за онова което е ставало тамъ, въ името на Иванъ Михайловъ, и защо сърбитѣ псуваха избиванитѣ българи тамъ, съ Майка Ви Бугарска!
Днесь духътъ на Иванъ Михайловъ се вилней, отъ село на село по Вардарска Македония и хората си задаватъ въпроса, защо не може да смѣ съ България на която смѣ чеда!
Редакцията приключва съ българското Поклонъ предъ Васъ чеда на българското плѣме, нека бѫде лека пръстта, която покрива вашитѣ гробове въ далечна Италия.
Отъ редакцията

Искаме Резолюция от БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ - Заклеймяване на МАКЕДОНИЗМА и водене на НОВА НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА

Български организации от Република Македония, начело с РАДКО, искат среща с шефа на парламента Цецка Цачева в четвъртък 10.06.2010. Преди срещата българите от Македония ще проведат митинг (11 часа) на площад "Александър Невски", заедно с гражданското движение "Социална солидарност", което вече четвърта година, всеки четвъртък е на площада.
Мотото на МИТИНГА е:

 ДА КАЖЕМ ИСТИНАТА НА ВИСОК ГЛАС ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА!
За защита каузата "Спаска Митрова"!

България трябва да има ясно становище за истината за "македонизма" и създаде специална държавна политика за ПРЕД СВЕТА И ЕВРОПА, свързвайки го с поведението на посткомунистическите ръководства на Р.Македония и осъждането на "македонизма" като престъпление срещу българския народ и човечеството.
Трябва да се направи точна и обективна оценка на "македонизма" като явление, с оглед на обективната историческа истина и политическото състояние и бъдеще на Балканските народи сега, състоянието на Европа в 21 век, също и за защита каузата "Спаска Митрова".
Тук имаме предвид и:
- РЕЗОЛЮЦИЯТА 1096 (Мерки за разрушаване наследството на бившите комунистически тоталитарни системи) от 27 юни 1996г. на ПАРЛАМЕНТАРНАТА АСАМБЛЕЯ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА;
- Резолюцията на Европейската народна партия - Заклеймяване на тоталитарния комунизъм от 5 февруари 2004г.;
- РЕЗОЛЮЦИЯТА 1481 (Необходимост от международно осъждане престъпленията на тоталитарните комунистически режими) от 25 януари 2006 г. на ПАРЛАМЕНТАРНАТА АСАМБЛЕЯ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА и
- Пражката декларация за европейската съвест и комунизма от 3 юни 2008г..
"Македонизма" е идеология, създадена от болшевишката съветска линия на БКП от началото на 30-те години на 20 -ти век. Българските комунисти от БКП начело с Г.Димитров създават македонизма, под въздействие на новата теория на КПСС и Сталин от началото на 30 те години "за нациите и етносите". Коминтерна поверява изготвянето на резолюция по македонския въпрос на поляка Валецки, които "няма и понятие по македонския проблем". Димитър Влахов (рядко срещан в световната история предател) му помага с изготвянето на резолюцията, която е утвърдена на 11 януари 1934г. на заседание на Политсекратариарта на Комунистическия Интернационал с протокол 207.
Държавата България във вид на "официална национална политика" да заклейми пред Европа и Света "македонизма" като извънредно престъпно създание на БКП и КПСС, водещо до денационализация, унищожение на държавата, геноцид, опасност от териториално разделение, аспирации към чужди земи, дори военни конфликти - което е абсолютно забранено по международното право и 60 годишната практика в Европа след ВС Война до сега.
Да се осъдят всички управления на Р.България след 1989 г., които не са създали противодействаща на "македонизма", НОВА официална политика на Р.България за отричане на "македонизма", в поддръжка на българщината и спиране денационализацията на Българската народност в Македония.
Това е необходимо важно, за да не могат повече тук в Р.Македония ТИТОВИСТИТЕ от СДСМ и СТАЛИНИСТИТЕ от ВМРО-ДПМНЕ да се представляват като "ПАТРИОТИ" и окончателно да си отидат на БУНИЩЕТО на ИСТОРИЯТА, и те да не могат повече да дискриминират българите тук върху основата на тази идеология.

Македонски българи: Върнете ни правата, които имахме поне в Османската Империя

Четвъртък, 10 Юни 2010 | Frognews.bg
Парадоксално, но сърби и гърци ни върнаха още по-назад в нашето културно и църковно проспериране от турците, казват от организацията на българите в Македония РАДКО, които днес правят първия си митинг пред НС в София.
Резолюция от българския парламент за заклеймяване на македонизма и водене на нова национална политика искат Български организации от Република Македония, начело с нелегалната организация на българите в Македония РАДКО. Те настояват за среща с шефа на парламента Цецка Цачева днес. Преди срещата българите от Македония ще проведат митинг от 11 часа на площад "Александър Невски", заедно с гражданското движение "Социална солидарност", което вече четвърта година, всеки четвъртък е на площада. Мотото на митинга е: ДА КАЖЕМ ИСТИНАТА НА ВИСОК ГЛАС ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА! За защита на каузата "Спаска Митрова".
България трябва да има ясно становище за истината за "македонизма" и да създаде специална държавна политика пред света и Европа.
От РАДКО напомнят, че македонизмът е идеология, създадена от болшевишката съветска линия на БКП от началото на 30-те години на 20-ти век. Българските комунисти от БКП начело с Г. Димитров създават македонизма, под въздействие на новата теория на КПСС и Сталин от началото на 30 те години "за нациите и етносите". Коминтерна поверява изготвянето на резолюция по македонския въпрос на поляка Валецки, които "няма и понятие по македонския проблем". Димитър Влахов (рядко срещан в световната история предател) му помага с изготвянето на резолюцията, която е утвърдена на 11 януари 1934г. на заседание на Политсекратариарта на Комунистическия Интернационал с протокол 207. РАДКО настоява държавата България в духа на "официална национална политика" да заклейми пред Европа и света "македонизма" като извънредно престъпно създание на БКП и КПСС, водещо до денационализация, унищожение на държавата, геноцид, опасност от териториално разделение, аспирации към чужди земи, дори военни конфликти - което е абсолютно забранено по международното право и 60 годишната практика в Европа след Втората световна война до сега.
Да се осъдят всички управления на Р България след 1989 г., които не са създали противодействаща на "македонизма", нова официална политика на Р България за отричане на "македонизма", в поддръжка на българщината и спиране денационализацията на Българската народност в Македония, искат от РАДКО.
Според един от организаторите на митинга, д-р Георги Генов - н.с.І ст. в БАН и задграничен представител на РАДКО "вече е време българската държава на висок глас да каже: "Стоп на македонизацията над българите". Ние нямаме за цел да убеждаваме инакомислещите в правотата на своето дело, но искаме да защитим нашите си права, завещани ни от бащи и майки - да се наричаме българи, добавя той за Frognews.bg. Желаем да има равноправие за македонския българин; отваряне (там, където е възможно) на културно-просветни учреждения и на църковни такива; желаем да ни се върнат правата, които имахме в границите на Османската Империя. Някои ще кажат :"Какъв парадокс - но това е истината - сърби и гърци ни върнаха още по-назад в нашето културно и църковно проспериране от турците...", продължава Генов.
Митингът е посветен и на предстоящото в понеделник съдебно дело (второ по ред, за обида на съда) срещу Спаска Митрова. Заплахата, която я грози, е присъда от 2 до 5 години затвор. От РАДКО апелират: "Стига тайна дипломация! Стига заблуди! Нека се обединим като нация срещу тази поредна гавра и да кажем :"Дотук! Не можем повече да понасяме вашите издевателства върху едно крехко момиче!", апелират от РАДКО.
Резолюция от митинга ще бъде внесена при председателя на НС Цецка Цачева, във Външно министерство и в Агенцията за българите в чужбина.
Frognews.bg напомня, че това е първият официален митинг на РАДКО на българска територия. От организацията твърдят, че са македонски правен субект (макар и нелегализиран, въпреки препоръката това да бъде извършено от съда в Страсбург).
"Молим, да ни помогнете в този труден момент, за да не ни проклинат децата ни в бъдеще! Да не ни прокълне Господ - за овчедушието, с което от години гледаме!" апелира чрез Frognews.bg Георги Генов.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА!

Делото срещу Спаска Митрова ще се реши на 21 юни

Автор: Мартин Минков - кор. на БНР в Скопие
На 21-ви този месец идния понеделник, съдът в македонския град Кавадарци ще се произнесе по гледаното днес дело срещу българската гражданка Спаска Митрова, заведено срещу нея по обвинение за клевета и обида срещу съдийски състав.
Съдът разреши на Спаска Митрова в тридневен срок да внесе писменото си становище по повдигнатото срещу нея обвинение и днешното съдебно заседание.

КАЗУСЪТ "СПАСКА МИТРОВА" при еврокомисаря Фюле

Дневник 20.05.2010
Българските европейски депутати вчера в Страсбург се срещнаха, за тяхно искане, с еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле, за да му кажат, че в Македония са застрашени правата на гражданите, които се чувстват като българи.
- Ние, като български граждани, даваме ясен сигнал, че България няма да толерира случаи като този на Спаска Митрова, където не се зачитат човешките права и ще защитаваме нашите национални интереси - каза пред депутата Надежда Неински от демохристијанската група в Европейския парламент.
Според българските депутати, на срещата като инициатива от депутата Евгени Кирилов от социалистическите група, еврокомисарят внимателно изслушал и е изразил загриженост и обещал, че пряко ще наблюдава отношенията между Македония и нейните съседи. Той казал, че за него е много важно, че депутатите от всички български партии, представени в ЕП имат същия позиция по въпроса.
Според Андрей Ковачев от демохристијанската група, проблемът с името на Македония е само върха на айсберга на отношенията със съседите.

Огромни суми искат от Спаска; отложиха делото

Сряда, 12 Май 2010 | FrogNews
Отложиха поредното дело срещу Спаска Митрова, което трябваше да започне в 11.00 ч. в съда в македонския град Кавадарци. Съдебният процес е за обида, а исканите наказания възлизат на огромна сума в евро като обезщетение и заплаха за затвор, за това, че Митрова обидила съдебния състав.
От Асоциацията на българите в Македония РАДКО съобщиха за Frognews.bg, че само петнадесет часа преди началото на планирания процес на основание на жалба от съдите Maя Аврамова Почкова и Иван Стаменов, които Спаска Митрова нарекла "УДБАШИ, в 19 часа тя била извикана в полицейският участък Гевгели, където й дали копие от покана, изпратена по факс от полицейският участък Кавадарци до полицейският участък Гевгели, с която била информирана, че процесът се отлага за 14.06.2010 г. в 10 часа.
От факса копие на поканата, дадена на Спаска Митрова, се вижда че, полицейският участък Кавадарци е изпратил поканата в 17:59 часа до полицейския участък на Гевгели, а на Спаска Митрова тя е връчена чак в 19 часа, само след един час и една минута, съобщават от РАДКО.

СТАТИИ

ИНТЕРВЮТА

СВЕТОГЛЕДЪ

ДОКУМЕНТИ

Важно съобщение!

Драги братя и сестри благодарение на Македонскитѣ Патриотически Организации въ САЩ и Канада бѣха публикувани четиритѣ тома (спомени) на Лидера на ВМРО Иванъ Михайловъ. Следва петиятъ томъ да бѫде публикуванъ. Материялитѣ сѫ готови. Първото дарение се получи днесь отъ хиляда Evro за да се купи техниката за набиране на соменитѣ. Това дърение е направено отъ племенника на много заслужилъ деецъ на ВМРО. Нека ПОСЛЕДВАМЕ ПРИМЕРА на този дърителъ.
Антонъ Поповъ и Вида Боева Попова ще приготвятъ публикуването на спомени № 5. Ние се обръщаме къмъ васъ, нашиятъ приятелъ и другаръ въ неравната борба за да дадетѣ своя приносъ при публикуването на Спомени №5. Въ тѣзи спомени ще бѫдътъ изяснени проблемитѣ на ВМРО за разрешаването на бългаскиятъ националенъ въпросъ. Ние ще приемемъ каквато и сума да ни изпратитѣ за това наше и Ваше начинание. Вашето дарение ще бѫде включено въ списъка на дарителитѣ, както е въ списъка на четеритѣ тома.
Вашето дарение можетѣ да направитѣ съ банковъ записъ на име: George Mladenoff in Trust. (George Mladenoff 37 Marcella st. Toronto Ont. M1G1K9 Canada). Ние Ви благодаримъ предварително.

 

Асоциация РАДКО

Асоциацията РАДКО се създава за защита и реализация на национално-културни и политически права, интереси и убеждения на Българите от Р. Македония. Асоциацията се занимава с афирмация и реализация на идеите на Македонското Освободително Движение.

Картини на Емилия Станиславова Бояджиева

ПАНДО МЛАДЕНОВЪ - ВЪ МАКЕДОНИЯ И ДАЛЕКО ОТЪ НЕЯ

 

Поръчайте си за васъ и приятели новоиздадената книга:

ВЪ МАКЕДОНИЯ И ДАЛЕКО ОТЪ НЕЯ

История на МПО, купите си този трудъ, за да знаете българското присъствие въ Северна Америка.
ПАНДО МЛАДЕНОВЪ, спомени, миналъ презъ много затвори и лагери, автора описва средновековните жестокости на комунистите въ България и Македония. Хванатъ за агентъ, измъква всички набелязани отъ властъта, извънъ граница. Американскиятъ амвасадоръ г-нъ Бърнсъ е изгоненъ отъ България заради участие въ бягството.
Въ Канада участва въ Македонските Патриотични Организации (МПО) и е членъ на централниятъ комитетъ за 10 години.

ЦЕНА (АМЕРИКАНСКИ ДОЛАРА) US$ 15,-
ИЗПРАЩАЙТЕ ПОРЪЧКИТЕ СИ ДО ПАНДО МЛАДЕНОВЪ

E-Mail за контакти: PandoMladenov@rogers.com

Връзки